HealthFlex
×
  • PSYKOSSJUKDOMAR
    • Om Psykossjukdomar
    • Vad vetenskapen säger
    • Återfall
    • Behandling
  • ANHÖRIG
    • Du är inte ensam
    • Vad kan jag göra?
    • Förändra situationen
    • Återfall
    • Att ta medicinen
  • PATIENT
    • Sjukdomen
    • Dina resurser
    • Din behandling
    • Att ta sin medicin
  • MAT & MOTIVATION
    • Alla våra recept
  • Råd & stöd

Tonfiskpasta och broccoli

Tonfiskpasta och broccoli

Tidsåtgång
30 min

Förberedelser

  1. Plocka broccolin i små buketter om den är färsk. Är den fryst kan den ligga i frysen fram till kokning.
  2. Skala vitlöken.
  3. Tag fram två kastruller. En till broccoli och pasta, den andra till tonfisksåsen.
  4. Riv 2 msk parmesanost (eller annan ost som finns hemma).

Gör så här

  1. Häll upp vatten i en av kastrullerna, salta lätt och koka upp.
  2. Tonfisksåsen: Grovhacka vitlöken. Värm 2 msk raps- eller olivoljan i den andra kastrullen. Fräs vitlöken på låg värme utan att den tar färg ca 3-5 min. Tillsätt de krossade tomaterna, 1 tsk torkad timjan, 0,5 tsk salt, och 1 krm svartpeppar.
  3. Koka upp tomatsåsen, rör om och koka den sedan under lock i ca 5 min. Rör då och då.
  4. Häll av vattnet från tonfisken. Tillsätt tonfisken i tomatsåsen. Rör om så att tonfisken blandas med såsen. Drag kastrullen från värmen.
  5. Broccolin: Lägg ner buketterna i det kokande vatten. Fryst broccoli kan tas direkt från frysen och kokas ca i 1 – 2 minuter. Färsk broccoli kokas i ca 3 – 4 minuter. Tag upp broccolin med hålslev du har det. Du kan också hälla av broccolin genom ett durkslag och sedan koka upp nytt vatten till pastan. Lägg broccolin i en liten skål och täck med ett lock eller en assiette så den håller sig varm.
  6. Pastan: Koka 150 g pasta enligt anvisning på förpackningen. Häll av pastan genom ett durkslag. Lägg den varma pastan i kastrullen med tonfisksåsen. Rör om och värm försiktigt så den blir genomvarm
  7. Servera pastan direkt och strö över lite riven ost. Broccolin kan blandas med pastan eller serveras bredvid.
Bjud dig själv på en riktig bufferätt – Matjessillröra med ägg och gräslök på 15 minuter.

Matjessillröra med ägg och gräslök

Bjud dig själv på en riktig bufferätt – Matjessillröra med ägg och gräslök på 15 minuter.

Till Recept

Ingredienser
2 person

2 vitlöksklyftor

2 msk raps- eller olivolja

1 burk tonfisk i vatten 185-200 g (ca 150 g avrunnen tonfisk)

1 förpackning. krossade tomater (ca 400 g)

1 tsk torkad oregano eller timjan

0,5 tsk salt

1 krm svartpeppar

150 g pasta av valfri sort

2 msk riven ost

1 bukett färsk broccoli eller 150 g fryst

Hälsosamma och goda recept

  • Couscous med paprika och fetaost

    Hälsosam, god couscous med paprika och fetaost på 20 minuter

  • Morotssoppa med lime och kokosmjölk

    Nyttig och god morotssoppa med lime och kokosmjölk på 40 minuter

  • Spenatpannkaka med keso

    Variera din måltid – spenatpannkaka med keso som också passar utmärkt...

  • Lax med lime och wokgrönsaker

    Nyttig och god måltid lax med lime och wokgrönsaker på 35...




Tips från dietist Anna

Undvik sötade drycker så mycket du bara kan. Det är så lätt att få i sig stora mängder socker och kalorier från söta drycker, men de ger inte någon mättnad alls!

KONTAKT

+46 8 545 28660

https://www.otsuka-europe.com/se/

Otsuka Pharma Scandinavia AB, Sveavägen 166, 113 46 Stockholm

+46 40 699 82 00

https://www.lundbeck.com/se

H. Lundbeck AB, Hyllie Boulevard 34, 215 32 Malmö

SE-AM-2000002, SE-ABIM-0190












Copyright © 2023 | Otsuka Pharma Scandinavia AB | All Rights Reserved
Designed by Formgårda AB