Matjessillröra med ägg och gräslök
Tidsåtgång
15 min
Tips! Läs gärna igenom hela receptet så ser du vilka moment som ingår.
Gör så här
- Koka äggen: Lägg äggen i en kastrull och häll på kallt vatten. Koka upp och koka äggen i ca 8 min. Häll av kokvattnet och häll över kallt vatten så att äggen svalnar.
- Öppna sillburken och häll av spadet.
- Skär matjessillen i små tärningar. Lägg i en liten skål.
- Skala och hacka de kokta äggen, lägg över i skålen med sillen och blanda om.
- Hacka gräslöken du använder färsk och tillsätt den i skålen. Om du använder fryst gräslök kan du hälla 1 dl direkt ner i skålen.
- Tillsätt 1 tsk senap (vanlig svensk). Krydda med lite nymald svartpeppar.
- Blanda om ordentligt, det ska bli lite mosigt.
- Lägg röran på knäckebröd och toppa med en klick gräddfil!
Tips: Smaksätt röran med hackad dill. Matjessillröran passar också utmärkt till kokt potatis.
Ingredienser
2 person
Ingredienser:
3 ägg
1 burk matjessill (200 g, varav 125 g sill)
1 dl fryst hackad gräslök eller 1 kruka färsk gräslök
1 tsk senap
Svartpeppar
Till servering:
Gräddfil (ca 1 dl)
Knäckebröd