Spenatpannkaka med keso
Tidsåtgång
40 min (varav 30 min i ugnen)
Tips! Läs gärna igenom hela receptet så ser du vilka moment som ingår.
Gör så här
- Tag fram spenaten ur frysen och låt den tina något. Det görs snabbast i microvågsugn.
- Värm ugnen till 225 º C
- Smörj en ugnsform ca 15 x 20 cm med olja eller flytande margarin.
- Häller ner Keson, den tinade spenaten och vetemjölet en bunke. Blanda om. Tillsätt äggen och 2 krm salt. Blanda väl.
- Häll spenatsmeten i en den smorda formen.
- Grädda i ca 30 min, tills pannkakan är helt fast och har fått lite färg
- Servera pannkakan med rivna morötter och en knäckebrödssmörgås.
Tips: Spenatpannkakan passar också utmärkt med lite skinka eller köttbullar.
Ingredienser
2 person
Ingredienser:
225 g fryst hackad spenat
250 g Keso (1 liten ask)
1 dl vetemjöl
2 ägg
2 krm salt
1 msk rapsolja eller flytande margarin till formen