Smörgåsmåltid med avokado och äggsmörgås
Tidsåtgång
10 min
Gör så här
- Koka ägg: Lägg ägget en kastrull och täck med vatten. Koka upp. Tag tid när vattnet börjar sjuda och koka i ca 8 min (hårdkokt). Häll av kokvattnet och häll kallt vatten över ägget. Låt ägget svalna något.
- Dela avokadon och ta ut kärnan. Lossa ena halvan från skalet genom att gröpa ur med en sked. Låt den andra halvan vara kvar i skalet och pressa lite citron på snittytan. Avokadon kan då sparas till senare, om den läggs med snittytan nedåt på en assiett i kylen.
- Bred smörgåsmargarin på brödet.
- Skala och skiva ägget och lägg på ena brödet. Strö över lite salt.
- Skiva (eller mosa) avokadohalvan, skiva tomaten. Lägg tomat och avokado på den andra brödskivan.
- Servera! Avsluta gärna med en frukt.
Ingredienser
1 person
½ avokado
½ -1 tomat
1 kokt ägg
2 skivor grovt rågbröd
2 tsk smörgåsmargarin (gärna nyckehålsmärkt)