Omelett med gröna ärtor och ost
Tidsåtgång
15 min
Gör så här
- Tag fram 1 dl gröna ärtor från frysen.
- Skölj tomaterna och skala morötterna (eller tag de grönsaker du har hemma). Skär i tomaterna i bitar och morötterna i slantar och fördela på två tallrikar. Bred en knäckebrödssmörgås per person.
- Knäck äggen i en bunke, tillsätt 2 msk vatten, 1 krm salt och svartpeppar. Vispa så allt blandas.
- Värm 1 msk olja (eller flytande margarin) i en stekpanna och häll ner äggsmeten i stekpannan.
- Stek på medelvärme i ca 1 min. Rör försiktigt med en trägaffel eller gaffel, så lös smet kan rinna ner och stela.
- Lägg de ärtorna på omeletten innan den är helt stel. Fortsätt röra försiktigt i ca 1 min till så det mesta av smeten har stelnat.
- Dela ostskivorna i mindre bitar och lägg dem på omeletten, låt dem smälta ner lite.
- Omeletten kan vikas så ena halvan täcker fyllningen, men det är inte nödvändigt.
- Dela omeletten i 2 portioner och lägg över på tallrikarna med grönsakerna. Servera med knäckebrödssmörgåsen!
Ingredienser
2 person
4 ägg
2 msk vatten
1 msk raps- eller olivolja (eller flytande margarin).
1 krm salt
Svartpeppar
Fyllning
1 dl frysta gröna ärtor
2-3 skivor ost (ca 30 g)
Förslag till servering
2 tomater
2 morötter
Knäckebrödssmörgås