Ljummen rödkål till skinka
Tidsåtgång
20 min
Rödkål är rikt på bland annat C-vitamin och fibrer. Det röda färgämnet i kålen gör den särskilt hälsosam. Här är en lättlagad rätt med julens smaker.
Gör så här
- Strimla rödkålen fint.
- Skölj och skär äpplet i tunna klyftor.
- Värm rapsolja i en stekpanna. Fräs rödkål och äppelklyftor i 8 – 10 minuter till de mjuknat. Rör om då och då.
- Tillsätt 2 tsk vinäger, 2 krm salt och 1 krm malen kanel. Blanda om väl.
- Lägg upp rödkålen på tallrikar och lägg skinkskivorna bredvid.
- Servera med senap och gärna en knäckebrödssmörgås.
Tips: Rödkålen kan sparas och ätas kall också. Den passar utmärkt till köttbullar och annan julmat.
Ingredienser
2 person
250 g rödkål
1 syrligt äpple
2 msk rapsolja
2 tsk vinäger
2 krm salt
1 krm kanel
100 – 150 g kokt färdigskivad julskinka eller vanlig kokt skinka.
Till servering: Senap och gärna en knäckebrödssmörgås.