Fetaostsallad med linser
Tidsåtgång
15 min
Gör så här
- Dela tomaterna i halvor. Skär halvorna i skivor. (Körsbärstomater delas på mitten).
- Skär gurkan i skivor och dela skivorna i halvmånar.
- Skala och dela rödlöken. Lägg den platta sidan mot skärbrädan och skär i tunna, halvcirkelformade skivor.
- Dressingen: Blanda 1 msk vinäger, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar i en kopp, blanda och tillsätt 2 msk raps- eller olivolja. Rör om.
- Häll av och skölj 1 förpackning färdigkokta linser.
- Lägg gurka och tomater på ett fat. Fördela linserna ovanpå grönsakerna. Häll över dressing. Bryt osten i bitar och lägg på salladen. Strö över löken.
- Servera fetaostsalladen med ett gott bröd. Gärna grovt bröd med fullkorn.
Ingredienser
2 person
150 g fetaost
2 stora tomater eller 250 g körsbärstomater
1 liten gurka eller ½ stor (200 g)
1 liten rödlök (gul lök går också bra)
1 förpackning färdigkokta linser (380 g)
1 msk vitvinsvinäger
2 msk raps- eller olivolja
1 krm salt
1 krm svartpeppar (gärna grovmalen)