HealthFlex
×
  • PSYKOSSJUKDOMAR
    • Om Psykossjukdomar
    • Vad vetenskapen säger
    • Återfall
    • Behandling
  • ANHÖRIG
    • Du är inte ensam
    • Vad kan jag göra?
    • Förändra situationen
    • Återfall
    • Att ta medicinen
  • PATIENT
    • Sjukdomen
    • Dina resurser
    • Din behandling
    • Att ta sin medicin
  • MAT & MOTIVATION
  • Råd & stöd

Citronstekta kycklingklubbor med rostad potatis

Citronstekta kycklingklubbor med rostad potatis

Tidsåtgång
70 min (60 min i ugnen)

Tvätta alltid händerna och diska arbetsredskap noggrant när du hanterat rå kyckling!

Tips! Läs gärna igenom hela receptet så ser du vilka moment som ingår.

Gör så här

  1. Värm ugnen till 200 ºC
  2. Skrubba potatisarna och dela dem på mitten.
  3. Skölj paprikorna. Dela dem i ¼ delar och tag bort kärnorna.
  4. Citronmarinad: Pressa citronen och häll saften i en liten skål eller kopp. Tillsätt 2 msk raps- eller olivolja, 2 pressade vitlöksklyftor, 2 tsk torkad oregano, 0,5 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Blanda om.
  5. Lägg de tinade kycklingklubborna i mitten av en långpanna.
  6. Lägg potatishalvorna runt om kycklingen. Strö 1 krm salt över potatishalvorna.
  7. Häll citronmarinaden över kycklingen.
  8. Ställ in långpannan långt ner i ugnen. Rosta i ca 30 min.
  9. Tag ut formen ur ugnen efter ca 30 min och lägg paprikahalvorna tillsammans med potatisen.
  10. Ställ in långpannan i ugnen igen, den här gången i mitten av ugnen. Rosta i ca 30 minuter till, tills kycklingen är helt genomstekt (85 º C). Totalt ska kycklingen rostas i ca 60 minuter. Köttet ska lossa lätt från benet, köttsaften vara genomskinlig och köttet vitt.
  11. Servera de citronsteka kycklingklubborna med rostad potatis och paprika. Tag vara på citronskyn som bildas i långpannan och häll över kycklingen vid servering.

Torsk med purjolök och matvete med ärtor

Torskrygg med matvete är ett hälsosamt och god måltid som passar lika bra lunch som middag. Tillsammans med ärtor blir det saftigt. Lättlagat och klart på 30 minuter.

Till Recept

Ingredienser
4 person

1 kg kycklingklubbor (färska eller frysta)

2 msk raps- eller olivolja

0,5 tsk salt

2 krm svartpeppar

2 tsk torkad oregano

1 citron

4 vitlöksklyftor (pressade)

2 paprikor, gärna med olika färger

8 medelstora potatisar

Om du använder frysta kycklingklubbor: Tag fram och tina i kylskåp, i ca 1 dygn. Lägg påsen med kycklingklubbor i en extra plastpåse eller i en bunke.

Hälsosamma och goda recept

  • Citronstekta kycklingklubbor med rostad potatis

    Bjud dig själv på en riktig festmåltid – citronstekta kycklingklubbor med...

  • Fetaostsallad med linser

    Fetaostsallad med linser - en riktig sommarrätt, fungerar både som lunch...

  • Ägg och avokado macka

    Rostade mackor med avokado är ett lyxigt och fräscht mellanmål. Tillsammans...

  • Torsk med purjolök och matvete med ärtor

    Torskrygg med matvete är ett hälsosamt och god måltid som passar...




Tips från dietist Anna

Undvik sötade drycker så mycket du bara kan. Det är så lätt att få i sig stora mängder socker och kalorier från söta drycker, men de ger inte någon mättnad alls!

KONTAKT

+46 8 545 28660

https://www.otsuka-europe.com/se/

Otsuka Pharma Scandinavia AB, Sveavägen 166, 113 46 Stockholm

+46 40 699 82 00

https://www.lundbeck.com/se

H. Lundbeck AB, Slagthuset, 211 20 Malmö

Uppdaterad: 2021-01-02
SE-AM-2000002, SE-ABIM-0190












Copyright © 2021 | Otsuka Pharma Scandinavia AB | All Rights Reserved
Designed by Formgårda AB
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.OkLäs mer