Citronstekta kycklingklubbor med rostad potatis
Tidsåtgång
70 min (60 min i ugnen)
Tvätta alltid händerna och diska arbetsredskap noggrant när du hanterat rå kyckling!
Tips! Läs gärna igenom hela receptet så ser du vilka moment som ingår.
Gör så här
- Värm ugnen till 200 ºC
- Skrubba potatisarna och dela dem på mitten.
- Skölj paprikorna. Dela dem i ¼ delar och tag bort kärnorna.
- Citronmarinad: Pressa citronen och häll saften i en liten skål eller kopp. Tillsätt 2 msk raps- eller olivolja, 2 pressade vitlöksklyftor, 2 tsk torkad oregano, 0,5 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Blanda om.
- Lägg de tinade kycklingklubborna i mitten av en långpanna.
- Lägg potatishalvorna runt om kycklingen. Strö 1 krm salt över potatishalvorna.
- Häll citronmarinaden över kycklingen.
- Ställ in långpannan långt ner i ugnen. Rosta i ca 30 min.
- Tag ut formen ur ugnen efter ca 30 min och lägg paprikahalvorna tillsammans med potatisen.
- Ställ in långpannan i ugnen igen, den här gången i mitten av ugnen. Rosta i ca 30 minuter till, tills kycklingen är helt genomstekt (85 º C). Totalt ska kycklingen rostas i ca 60 minuter. Köttet ska lossa lätt från benet, köttsaften vara genomskinlig och köttet vitt.
- Servera de citronsteka kycklingklubborna med rostad potatis och paprika. Tag vara på citronskyn som bildas i långpannan och häll över kycklingen vid servering.
Ingredienser
4 person
1 kg kycklingklubbor (färska eller frysta)
2 msk raps- eller olivolja
0,5 tsk salt
2 krm svartpeppar
2 tsk torkad oregano
1 citron
4 vitlöksklyftor (pressade)
2 paprikor, gärna med olika färger
8 medelstora potatisar
Om du använder frysta kycklingklubbor: Tag fram och tina i kylskåp, i ca 1 dygn. Lägg påsen med kycklingklubbor i en extra plastpåse eller i en bunke.