Pasta med mozzarella och körsbärstomater

Tidsåtgång
20 min
Gör så här
- Börja med pastan: Häll upp vatten i en stor kastrull och koka upp. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Förbered vitlök och tomater medan pastan kokar. Skala och grovhacka vitlöken. Värm 2 msk olivolja i en stor stekpanna. Fräs vitlöken på låg värme utan att den tar färg ca 3 – 5 minuter.
- Skölj körsbärstomaterna och dela dem på mitten. Tillsätt körsbärstomaterna i stekpannan. Krydda med 2 krm salt och 0,5 krm chiliflakes. Fräs i ca 3 minuter.
- Skär mozzarellan i tärningar och hacka basilikan grovt.
- Lägg den nykokta varma pastan i stekpannan med tomatfräset. Värm och rör om så tomaterna blandas med pastan. Det gör inget om tomaterna mosas lite.
- Tillsätt mozzarellatärningarna (spara några tärningar till garnering) och den hackade basilikan. Mozzarellan ska bara blandas och inte smälta.
- Lägg upp pastan direkt på tallrikar och toppa med några mozzarellatärningar och basilikablad.
- Servera direkt!
Ingredienser
2 person
150 g pasta, gärna fullkornsspaghetti
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
250 g körsbärstomater (1 ask)
2 krm tsk salt
0,5 krm chiliflakes
1 mozzarella
1 dl basilika (ca ½ kruka). Resten av basilikan kan användas i en sallad.