HealthFlex
×
  • PSYKOSSJUKDOMAR
    • Om Psykossjukdomar
    • Vad vetenskapen säger
    • Återfall
    • Behandling
  • ANHÖRIG
    • Du är inte ensam
    • Vad kan jag göra?
    • Förändra situationen
    • Återfall
    • Att ta medicinen
  • PATIENT
    • Sjukdomen
    • Dina resurser
    • Din behandling
    • Att ta sin medicin
  • MAT & MOTIVATION
  • Råd & stöd

Tonfisksallad med ägg

Tonfisksallad med ägg

Tidsåtgång
45 min

Gör så här

  1. Tag fram ärtorna och låt dem tina.
  2. Skrubba potatisen och koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Häll av kokvattnet, häll över lite kallt vatten (så svalnar de snabbare) och låt potatisen svalna utan lock. Förbered resten av salladen under tiden.
  3. Koka äggen: Lägg äggen en kastrull och täck med vatten. Koka upp. Tag tid när vattnet börjar sjuda och koka i ca 8 min. Häll av kokvattnet och häll kallt vatten över äggen. Låt äggen svalna.
  4. Finhacka löken.
  5. Dressingen: Blanda 1,5 msk vinäger med 0,5 tsk salt och ca 1 krm svartpeppar i en kopp, tillsätt 3 msk raps- eller olivolja och rör om.
  6. Häll av vattnet av1 burk tonfisk.
  7. Skala potatisen (den får gärna vara ljummen) och skär den i stora klyftor, ca 4 klyftor/potatis. Lägg potatisen i en skål. Häll olje- och vinägerdressingen över potatisen. Tillsätt den hackade löken och de tinade ärterna. Blanda om.
  8. Skölj och skär eller bryt salladen i bitar. Fördela salladen på ett stort fat eller på två tallrikar. Lägg potatisblandningen över salladen.
  9. Skala och dela äggen i halvor och skär tomaterna i bitar. (Körsbärstomater delas på mitten).
  10. Fördela tonfisken över potatissalladen och lägg ägghalvor och tomaterna ovanpå. Krydda gärna med lite extra svartpeppar.
  11. Servera!

Omelett med makrill i tomatsås

Fylld omelett med lite grönsaker och en hård smörgås kan passa när du vill äta en liten måltid och matlagningen ska gå fort.

Till Recept

Ingredienser
2 person

2 dl frysta gröna ärtor

4 – 5 potatisar (ca 400 g)

2 ägg

½ gul lök

1 burk tonfisk i vatten 185 – 200 g (150 g tonfisk)

2 tomater eller 150 g körsbärstomater

1,5 msk vitvinsvinäger

3 msk raps- eller olivolja

0,5 tsk salt

1 krm svartpeppar

½ litet huvud isbergssallad eller 1 kruka sallad (ca 150 g sallad)

 

Tips

Strö över några oliver, lite kapris eller hackad gräslök över salladen. Dressing kan också smaksättas med 2 tsk senap.

Hälsosamma och goda recept

  • Citronstekta kycklingklubbor med rostad potatis

    Bjud dig själv på en riktig festmåltid – citronstekta kycklingklubbor med...

  • Fetaostsallad med linser

    Fetaostsallad med linser - en riktig sommarrätt, fungerar både som lunch...

  • Ägg och avokado macka

    Rostade mackor med avokado är ett lyxigt och fräscht mellanmål. Tillsammans...

  • Torsk med purjolök och matvete med ärtor

    Torskrygg med matvete är ett hälsosamt och god måltid som passar...




Tips från dietist Anna

Undvik sötade drycker så mycket du bara kan. Det är så lätt att få i sig stora mängder socker och kalorier från söta drycker, men de ger inte någon mättnad alls!

KONTAKT

+46 8 545 28660

https://www.otsuka-europe.com/se/

Otsuka Pharma Scandinavia AB, Sveavägen 166, 113 46 Stockholm

+46 40 699 82 00

https://www.lundbeck.com/se

H. Lundbeck AB, Slagthuset, 211 20 Malmö

Uppdaterad: 2021-01-02
SE-AM-2000002, SE-ABIM-0190












Copyright © 2021 | Otsuka Pharma Scandinavia AB | All Rights Reserved
Designed by Formgårda AB
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.OkLäs mer