Spenatsoppa med ägghalvor
Tidsåtgång
20 min
Gör så här
- Koka äggen: Lägg äggen en kastrull och täck med vatten. Koka upp. Tag tid när vattnet börjar sjuda och koka i ca 8 min. Häll av kokvattnet och häll kallt vatten över äggen. Låt äggen svalna något.
- Spenatsoppan: Lägg den frysta spenaten i en kastrull. Häll på ca 1 dl vatten. Värm på låg värme så att spenaten sakta tinar. Rör om ibland.
- När spenaten är tinad, tillsätt 1 msk margarin (eller annat matfett). Strö över mjölet och rör ordentligt så att mjölet fördelas Använd gärna trägaffel eller visp. Tillsätt 3 dl vatten och rör om Tillsätt 1 buljongtärning. Koka upp och koka på låg värme i ca 5 min.
- Tillsätt 0,5 tsk salt och 0,5 krm vitpeppar.
- Skala och dela äggen i halvor.
- Ev. gräslök: Hacka 1 msk färsk gräslök. Fryst gräslök kan tas direkt från frysen.
- Häll upp soppan i 2 tallrikar. Lägg ägghalvorna i soppan och strö över lite gräslök.
- Servera soppan med en rågbrödssmörgås.
Ingredienser
2 person
2 ägg
250 g fryst hackat spenat
4 dl vatten
1 msk margarin (gärna flytande margarin)
1,5 msk vetemjöl
1 tärning grönsaksbuljong
0,5 tsk salt
0,5 krm vitpeppar
Ev. 1 msk hackad gräslök (färsk eller fryst)