Omelett med skinka och ost
Tidsåtgång
15 min
Gör så här
- Börja med grönsakerna: Skölj tomaterna och skala morötterna (eller tag de grönsaker du har hemma). Skär i tomaterna i bitar och morötterna i skivor och fördela på två tallrikar. Bred en knäckebrödssmörgås per person.
- Knäck äggen i en skål (se till att det inte kommer med något skal) och tillsätt 2 msk vatten, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Vispa så allt blandas.
- Värm matfettet i en stekpanna och häll ner äggsmeten i stekpannan.
- Stek på medelvärme ca i 2 min. Rör försiktigt med en gaffel, så lös smet kan rinna ner och stela .
- Skär skinkan i små bitar. Hyvla 2-3 ostskivor och dela dem i mindre bitar.
- Lägg på ost- och skinkbitarna på omeletten. Låt osten smälta ner lite.
- Omeletten kan vikas så ena halvan täcker fyllningen, men det är inte nödvändigt.
- Dela omeletten i 2 portioner och lägg över på tallrikarna med grönsakerna. Servera med knäckebrödssmörgåsen!
Ingredienser
2 person
4 ägg
2 msk vatten
1 msk raps- eller olivolja (eller flytande margarin).
1 krm salt
Svartpeppar
Fyllning
2-3 skivor ost (30 g)
2-3 skivor skinka (30 g)
Förslag till servering
2 tomater
2 morötter
2 knäckebrödssmörgås