Omelett med makrill i tomatsås
Tidsåtgång
15 min
Gör så här
- Grönsakerna: Skölj tomaterna och skala morötterna (eller tag de grönsaker du har hemma). Skär i tomaterna i bitar och morötterna i skivor och fördela på två tallrikar. Bred en knäckebrödssmörgås med smör per person.
- Knäck äggen i en bunke (se till att det inte kommer med något skal) och tillsätt 2 msk vatten, 1 krm salt och 1 krm svartpeppar. Vispa så allt blandas.
- Värm matfettet i en stekpanna och häll ner äggsmeten i stekpannan.
- Stek på medelvärme i ca 2 minuter. Rör försiktigt med en gaffel, så lös smet kan rinna ner och stelna.
- Öppna burken med makrillen, skeda över omeletten.
- Omeletten kan vikas så ena halvan täcker fyllningen, men det är inte nödvändigt.
- Dela omeletten i 2 portioner och lägg över på tallrikarna med grönsakerna. Servera med knäckebrödssmörgåsen!
Ingredienser
2 person
4 ägg
2 msk vatten
1 msk raps- eller olivolja (eller flytande margarin).
1 krm salt
Svartpeppar
Fyllning
1 burk makrill i tomatsås (125 g)
Förslag till servering
2 tomater
2 morötter
Knäckebrödssmörgås