Laxfilé med ugnsrostad potatis och morot
Tidsåtgång
45 min
Gör så här
- Värm ugnen till 200 º C
- Skölj och skrubba potatisarna och morötterna. De behöver inte skalas om de är noggrant skubbade. Skär potatisen i 1,5 cm stora bitar. Skär morötterna något mindre bitar än potatisen.
- Lägg potatis- och morotsbitar i en bunke. Tillsätt 2 msk raps-eller olivolja, 2 pressade vitlöksklyftor. 1 tsk torkad timjan, 0,5 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Blanda om.
- Häll ut potatis- och morotsblandning i en ugnsform och ugnsrosta i 20 min.
- Krydda laxfiléer med lite salt och svartpeppar, Tag ut formen ur ugnen och lägg på laxfiléerna.
- Ugnsbaka i 15 min till, tills laxen är klar.
- Servera laxfiléerna med rostad potatis och morötter. Grönsallad och tomatklyftor kan vara gott till.
Ingredienser
2 person
2 laxfiléer à 125 g/styck
4 medelstora potatisar (ca 400 g)
2 medelstora morötter (ca 150 g)
2 vitlöksklyftor (pressade)
2 msk raps- eller olivolja
1 tsk torkad timjan
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
Tips
Du kan variera med olika rotsaker som palsternacka, rödbeta och rotselleri.